sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Perjantai 31.9 ja muutama muu päivä :)


Tänään tuli koululta ilmoitus ” S.L täältä koululta hei, tulisitteko hakemaan lapsenne koulusta, on annettu evakuointimääräys jokaiseen Fuengirolan kouluun myrskyvaroituksen vuoksi”.. No totta mooses haetaan lapsi pois, ”otetaan taksi”.. Jep jep, ainut taksi koko kylässä oli tyhjä tietenkin, olikohan el camion lähtenyt myrskyä pakoon? Ei muuta kun tossua toisen eteen ja puolijuoksua koululle (tais tulla ennätys J ).

Tätä postausta kirjottaessa (iltapäivä sama päivä,sama paikka) ei myrskyä näkynyt, joten tällä kertaa evakuointi oli ”false alarm” mutta hatunnosto koulun henkilökunnalle jotka ovat ajan tasalla !

Myrskyhän ei tänne Fuengirolaan asti sitten ennättänyt, vettä tuli  sopivasti pari päivää, luonto sai tarvitsemansa kosteuden ja nyt taas vihertää mutta esim Murcian alueella oli katastrofaalinen tilanne kun vesisade aiheutti suuret tulvat , ootte varmaan jo lukeneet asiasta muualta joten en linkitä mitään tänne.

Koulusta sen verran että on paikka muuttunut sitten viimme kerran, parempaan suuntaan, kiitos siitä J Opettajan kanssa pidettiin vanhempainvartti ja hyvä mieli jäi, koulunkäynti lähtenyt hyvin käyntiin, tytölle muutama kehu jopa joten hyvältä näyttää, raskas vuosi tulee olemaan kun kahta uutta kieltä opetellaan ja muutenkin kolmosluokka ei enää ole ”spela o sjunga” vaan nyt ihan oikeasti joutuu keskittymään tunneilla ja tekemään läksyt just eikä melkein ! Tyttö viihtyy muuten hyvin koulussa, luokalla muutama ”vanha tuttu” ja sitten ainakin yksi uusi ”paras” kaveri jonka kanssa neito (+kaverin äippä) kävi paikallisessa ”ostoshelvetissä”  shoppailemassa, ja voi itku sitä tavaran määrää kun tättähäärä kotiutui, olivat sitten oikein antaumuksella kierrelleet.

Tänään on jo lokakuun 7. päivä ja eilen täällä alkoi Feriat, eli viikon verran täällä juhlitaan Nuestra Senora Virgen del Rosario Coronadan kunniaksi (sori toi on vissiin väärin kirjoitettu mutta mun koneelta puuttuu  se ”nja” merkki J ) ja espanjalaiset totta tosiaan osa ottaa ilon irti tälläisistä juhlista. Aamupäivällä käytiin katsomassa kun alkoi kulkue isolta kirkolta ja voi jestas että oli väkeä, vauvasta vaariin, mahtavissa puvuissa hymy korvissa, tää on sitä espanjaa mitä suomessa kaipasi!

Mutta nyt on mentävä takaisin ihmisvilinään katselemaan josko sais kuvatodisteita niistä puvuista, palataan asiaan! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti