maanantai 28. helmikuuta 2011

Olisko nyt parempi viikko?

Hyvää maanantaita itse kullekkin!

Tyttö tuli vietyä kouluun ja kyllä oli rauhallinen Los Pacosin kylä, normaali arkimaanantai on yhtä härdelliä kun espanjalaismammat vie kaltamussukoitaan kouluun ja päivähoitoon. Joka paikka autoja täynnä, myös sellaiset paikat mitkä suomalaisen silmin näyttää mahdottomilta saada auto pysäköityä, ja yksityiskoulun ulkopuolella on jopa policia local ohjaamassa liikennettä että kullanmurut pääsee turvallisesti kouluun opiskelemaan :)  Ja sitten kun ala-aste on espanjalaislapsukaisilla suoritettu niin sirtten ei enää opita mitään, juttelin viimme vuoden alkupuolella yhden suomalaisäidin kanssa jonka lapset kävivät/käy espanjalaista koulua ja hän kertoi että ala-asteella luetaan kaikenmaailman anatomiat ja fysiologiat mitkä meillä suomessa kuuluu korkeammille luokille ja sitten taas ylä-asteella ketään ei enää kiinnosta opiskella saati sitten opettajia ei enää kiinnosta opettaa joten jäävät tyhjän päälle, ei mikään ihme että noin 48% kaikista espanjalaisnuorista pyörii työttömänä pitkin kylää.
Kun ajattelee että kolmevuotiaana lähdet kouluun opettelemaan sen minkä meillä opetellaan kuusi-seitsemänvuotiaana luulisi että espanja olisi pullollaan korkeasti koulutettuja hyvin kasvatettuja fiksuja nuoria ihmisiä joilla motivaatio korkealla hankkia hyvä työ ja elämä, mutta ei...

Voi hitsi, isäntä soitteli että pääsee kotiin lomalle tällä viikolla, m a h t a v a a !! ja ensi viikolla tytöllä synttärit ja retkipäivä ja sehän on tärkeää että isi pääsee mukaan :) Nyt vaan miettimään millaiset kekkerit tytölle järkkäis, joka vuosi sama juttu, kenet pyytää (koulussa liian monta kaveria) mitä tarjota? (täällä niin monta eri uskontoa jotka kieltää lihan yms..) missä järjestää pippalot? (kämppä melko pieni ) ja minne laittaa koirat juhlien ajaksi? (lapsukaiset ei välttämättä tykkää jos yksi koira yrittää tunkea syliin ja toinen kyttää joka suupalaa vieressä..) Noh muutama päivä aikaa miettiä, onneksi!

Viikonloppu oli todella lämmin, tyttö pomppi shortseissa onnesta soikeena. Käytiin ulkoiluttamassa koiria eilen tuolla "kuivassa joessa" (joki joka on yleensä kuiva koko kesän) jossa oli nyt vettä, ja ainakin lapukkaherra oli riemuissaan, juniori nyt mennä vouhotti omaan tyylin ja joutuikin pesuun kotona kun kaahasi sen varran lujaa että oli puoliksi vihreä joen pohjamömmöstä, ei tykännyt yhtään pesusta ja nyt on seinät sitten pesukunnossa, kun herra päätti kuivatella hinkkaamalla itseään pitkin seiniä.. Aivan kommelluksitta ei lenkitykset menny, meinasimme tytön kanssa ylittää joen matalasta kohtaa  mutta molemmat liukastu siihen vihreeseen mömmöön ja nyt selkä ja takapuoli arka molemmilla, onneksi ei käynyt häjymmin ja aurinko kuivasi vaatteet jo kotimatkalla..

Mukavaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti